Jorien Bijen: 'De jongens hebben er hartstikke veel zin in'

Zwartemeer

Prins Carnaval en zijn adjudant op de Rooms Katholieke Basisschool De Banier in Zwartemeer zijn bekend. Melvin Falke is de Prins en Tom Schoonbeek zijn adjudant. Begin februari barst het feest los in sporthal De Eendracht in Zwartemeer en Prins Melvin (11) en adjudant Tom (12) praten die ochtend het feestprogramma aan elkaar.

Jorien Bijen, als juf werkzaam op De Banier en actief in de zogenoemde Werkgroep Carnaval, legt uit: "Die ochtend treden alle groepen op en ook de meesters en juffen doen iets." De rol van Melvin en Tom die dag is nogal belangrijk. Eerst krijgen zij de sleutel van de Spruut'nskoele, zoals De Barnier die dag wordt genoemd. Daarmee openen zij het feest en zijn zij die dag de baas van de school. Natuurlijk ontbreken de cape en de toorn van Prins Carnaval niet

Speciaal

"De jongens hebben er hartstikke veel zin in. Toen ik ze op de foto zette, zag ik bij allebei gespannen bekkies. Ze vinden het ook spannend, vertelden ze. De dag aan elkaar praten voor een groot publiek is ook niet niks. Het leeft heel erg en de jongens voelen zich speciaal." Melvin en Tom zijn uitverkorene omdat zij in hun klas de meeste stemmen kregen. "De kinderen uit groep 8 mochten kiezen", legt juf Jorien uit, die overigens blij is met de nieuwe locatie in de sporthal. "Daar is meer ruimte dus de kinderen kunnen er lekker dansen en bewegen. Stilzitten en luisteren is natuurlijk niks voor die kinderen, niet zo lang in ieder geval. In de sporthal is ook een grote tribune dus voor al die mensen die komen kijken is ook genoeg ruimte."

Auteur

Redactie