Vertelling over watererfgoedroutes in omgeving Coevorden

Zweeloo

 Olav Reijers vertelt - op uitnodiging van de historische vereniging Zweeloo - op donderdag 21 januari vanaf 20.00 uur in De Spil over watererfgoedroutes in Coevorden en omstreken. De fietsgids Watererfgoedroutes Coevorden en omstreken laat belangstellenden de cultuurhistorische schatten van de gemeente Coevorden zien vanaf de waterkant.

Fietsers bezoeken de Geeser- en Aalderstroom. Waterwegen als het Kanaal Coevorden-Zwinderen en het Alte Picardiekanaal nodigen uit om de streek te ontdekken. Deze zijn gesloten voor de scheepvaart en vormen thans routes door een landschap vol verhalen.

Sporen

Omdat water belangrijk was voor de verdediging, treffen fietsers ook sporen aan van strijd en oorlog, van middeleeuwse kasteelheuvels tot kazematten uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast komen cultuurschatten uit de regio aan bod. De entree in het dorpshuis van Zweeloo is gratis.

Auteur

Redactie