Maribel Bernsen is de leukste ondernemer

Zwartemeer

Maribel Bernsen (32) uit Zwartemeer is verkozen tot leukste ondernemer van de gemeente Emmen en van de provincie Drenthe.

Door Vincent Trechsel Dat hoorde ze in het Ccorpus Congres Centre in Oestgeest (Zuid-Holland) om daar gevuld met 200 man gefeliciteerd te worden voor haar prestatie. Moeder Mary was er ook. Maribel moest het podium op. Doodeng natuurlijk. Na de verkiezing zochten we haar op. Gefeliciteerd met deze titels. Wat heb je gewonnen? "Een oorkonde waarop staat dat ik gewonnen heb. Eigenlijk stelt het niks voor, dat wat je krijgt, maar ik heb het gevoel dat ik de wereld heb gewonnen. Ik ben er erg blij mee en mijn bedrijf straalt meer betrouwbaarheid uit. De waardering van de klant is geweldig." Want het waren de klanten die jou deze prijs hebben bezorgd? "Ja, zij konden op mij stemmen via internet en ook via een sms-bericht. Voor elk smsje ging er wat geld naar Stichting Kika. Dat heeft bij mekaar toch ruim 1200 euro opgeleverd." Wat voor onderneming heb je? "Ik heb een webshop en verkoop dameskleding. Het heet Stoer en Couture." Maar hoe kan jij dan de leukste ondernemer van de gemeente worden? Heb je als eigenaar van een webshop veel klantencontact? "Ik ben klein begonnen en heb via Facebook reclame gemaakt. Dan bereik je vrienden en mensen uit het dorp. Zij weten dat ik deze webshop heb en mijn voorraad thuis heb. Mijn buurvrouw bestelt niet online, maar belt gewoon aan. Dat gebeurt wel meer hier in het dorp. Dat is het klantencontact en dat vind ik eigenlijk het mooiste." Waarom heb je dan geen eigen winkel? "Dat is al een droom vanaf mijn zestiende. Ik wilde geld lenen bij de bank, maar die zeiden dat ik te jong was, toen kwam er crisis of was er geen geschikte ruimte beschikbaar. Maar goed nieuws: vandaag (dinsdag) krijg ik de sleutel van een pandje hier in Zwartemeer. Daar ben ik ontzettend blij mee." Gefeliciteerd! Waarom vind je eigenlijk zelf dat jij de leukste ondernemer bent? "Ik doe mijn best, bouw een band op met de mensen en denk dat ze mijn eerlijkheid waarderen. De manier waarop ik werk vind ik hartstikke leuk. Ik denk dat de mensen dat zien en ik hoop dat zij dat ook zo ervaren."

Auteur

Redactie