Hondsrug College en Pro Emmen op televisie

Emmen

Het Emmer Hondsrug College en Pro Emmen staan zondagmiddag 24 januari in de spotlights tijdens het RTL-4 programma RTL-LifestyleXperience. De uitzending begint om 14.30 uur. De herhaling is op zaterdag 30 januari vanaf 15.10 uur te zien. De makers van de beelden geven aandacht aan vernieuwend onderwijs.

Onder meer het gebruik van de iPad tijdens de lessen komt aan bod. Het Hondsrug College is landelijk gezien voorloper bij het gebruik van de iPad. RTL4 klopte ook aan bij het Entreprenasium: de ondernemersopleiding van het Hondsrug College. Daar leert schooljeugd wat erbij komt kijken om naast de havo/vwo-opleiding een eigen bedrijf te beginnen. Directeur Kees Versteeg van de scholengemeenschap kijkt uit naar zondagmiddag. "De leerlingen maken met hun enthousiaste verhalen goede reclame voor onze school. Het plezier straalde ervan af. Ik hoop dat dit op televisie ook het geval is", zegt Versteeg.

Pro Emmen

De programmamakers namen ook een kijkje bij Eerlijk Drenthe: de winkel van Pro Emmen in het Emmer winkelcentrum De Weiert. Directeur Bert Vastenburg gaf er tekst en uitleg over het doel en de aanpak van school.

Auteur

Redactie