Gouden erepenning voor Geesbrugger Gerrit Kleis

Coevorden

De Geesbrugger Gerrit Kleis kreeg dinsdagmiddag in erfgoedhuis Het Arsenaal de gouden erepenning van de gemeente Coevorden. De (stads)historicus kreeg de penning in hartje Coevorden uit handen van burgemeester Bert Bouwmeester.

Kleis richt zich sinds het begin van de jaren negentig op de geschiedenis van Coevorden en wordt gezien als het boegbeeld van de historische vereniging Stadt en Heerlickheydt Covorden. Verder is hij bestuurslid van het Stedelijk Museum Coevorden en houdt zich bezig met de organisatie van (toeristische) wandelingen door de Vestingstad Coevorden.

Historische boeken

De burgemeester en wethouders stellen dat Kleis veel betekent voor de gemeente Coevorden. Hij is immers vrijwillig schrijver van historische boeken, redacteur van gemeentelijke uitgaven en vrijwillig adviseur van projectontwikkelaars met betrekking tot historische informatie van panden en data.

Auteur

Redactie