Succesvolle wedstrijden voor Turnpunt Drenthe

Klazienaveen

De afgelopen weekenden stonden voor de turnsters van Turnpunt Drenthe in het teken van de wedstrijden. Op 9 januari was de eerste competitiewedstrijd voor de turnsters in de derde divisie. Marit Hoogeveen eindigde op een mooie derde plek met de tweede score in haar categorie. Ze komt uit in junior D. Bij de senioren C haalde Evelien Lautenbach de bronzen medaille.

Voor de turnsters in de eerste en tweede divisie vonden zaterdag de provinciale kampioenschappen plaats. Shania Duinkerken werd bij de pupil 2 N2 Drents kampioen. Vooral haar balk en vloer waren overtuigend. Senior eerste divisie: Nicolien Langes is in haar categorie Drents kampioen geworden.

Nipt tweede

In totaal werden er vier zilveren medailles gewonnen. Maren Feunekes werd bij de senioren B nipt tweede. Haar balkoefening werd als beste beoordeeld. Kira Hendriks, jeugd 2D, liet door haar sprong- en vloeroefening zien dat ze bij de besten hoort. Joyce Veenema, jeugd 2C, draaide een constante wedstrijd die eveneens goed was voor een tweede plaats. Lisa Ambergen, pupil 1 N2, haalde dankzij een prima brugoefening en twee mooi uitgevoerde sprongen ook al een zilveren medaille.

Auteur

Redactie