'Spijt!' in De Muzeval

Emmen

Na de succesvolle voorstellingen Lover or Loser en Afblijven kon de bewerking van een derde boek van Carry Slee tot een musical niet uitblijven. De populaire en bekroonde jeugdboekenschrijfster weet op een vlotte manier onderwerpen als pesten, drugs en loverboys onder de aandacht van jongeren te brengen.

'Spijt!' is in 2013 verfilmd en kreeg 35 internationale prijzen, waaronder die van Beste Europese Jeugdfilm. Dick van den Heuvel - scenarist van de film - is nu verantwoordelijk voor het script en de regie van deze musical. Jochem wordt voortdurend gepest en getreiterd. Zijn klasgenoot David zou hem wel willen helpen, maar is ook druk met zijn band en zijn liefje Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis: Jochem wordt dronken gevoerd en verdwijnt daarna spoorloos. David en Vera gaan op zoek en vinden zijn tas bij een meer in de buurt. Verder zien de bezoekers in Emmen onder meer Bjorn Wilbers, Rose-Anne van Elswijk, Daan Smits en Lisanne Schut. Spijt! is op vrijdag 29 januari vanaf 20.15 uur te zien in Theater De Muzeval. Meer informatie of reserveren van toegangskaarten: www.mijnmuzeval.nl of via de Theaterkassa: 0591-617000.

Auteur

Redactie