Schoonebeek: cursus vormsnoeien hoogstamfruitbomen

Schoonebeek

Landschapsbeheer Drenthe geeft op zaterdag 16 januari in Schoonebeek een beginnerscursus over het vormsnoeien van jonge hoogstamfruitbomen. Aanmelden kan via de agenda op de site www.lbdrenthe.nl.

Tijdens de snoeicursus wordt kort ingegaan op de ontwikkeling en de verschillende vormen van beheer van hoogstamfruitbomen. Deelnemers krijgen inzicht in de theoretische achtergronden van het snoeien en enkele praktische tips voor thuis.

Opgeven

Telefonisch aanmelden kan via 0592-316616. Deelname voor vrijwilligers van Landschapsbeheer Drenthe is gratis. Niet-vrijwilligers betalen 30 euro. Dit is inclusief koffie/thee, gereedschap en cursusmateriaal. Deelnemers worden om 10.00 uur verwacht in de Zandstrooiboerderij aan de Burgemeester Osselaan 5 in Schoonebeek. De cursus duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Auteur

Redactie