Gemeentegedicht: Keizerlijk bloed vloeit in Emmenaren

Emmen

ik las de krant: Julius Ceasar was in Brabant!

hoe zit dat dan met het oudste deel van't land? ach, ik ben geen historicus, maar leek maar zeg u, hij reed van Erica naar Schoonebeek! nadat hij daar zijn paard te drinken gaf ging 't richting Emmen in gestrekte draf om bij de Kolhoopheuvels af te remmen bij prehistorisch Groothuis was-ie niet te temmen: na vlijerij en wat gevrij spekte hij daar de kas en, jammer maar helaas, verdween toen verderop, te zeer met bier gevuld, in het moeras. zo haalde hij dus nooit de Monden en werd geen spoortje meer van hem gevonden bij Groothuis is hij zeker voor ene Gees gezwicht of misschien heeft hij haar tot iets verleid in elk geval werd zij, na negen maanden, wel degelijk met een prachtig kind verblijd! ach Thomas, wil jij dat niet geloven? als je heel goed naar de Emmenaren kijkt zíe je het, ze zijn met zijn keizerlijk bloed verrijkt! © Anna Hardonk © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie