Gebruik openbaar vervoer in Emmen is groeiende

Emmen

Steeds meer mensen gaan met de bus naar Emmen toe. Dat blijkt uit gegevens van OV-bureau. Het gebruik van de stadsbuslijnen is in 2015 met 13 procent toegenomen.

Wethouder Bouke Durk Wilms van de gemeente Emmen: "Het gebruik van de stadsbussen kan nog verder toenemen. Dat is goed voor het milieu en er is ook meer parkeerruimte beschikbaar voor bezoekers van buiten Emmen. Samen met het OV-bureau kijken we hoe nog meer mensen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer." Eind december konden reizigers twee weken gratis met de stadsbus mee. Op woensdag 23 december bereikte het aantal busreizigers een hoogtepunt. Ruim negenduizend mensen stapten in één van de gratis stadsbussen. Volgens de buschauffeurs de drukste dag ooit.

Auteur

Redactie