Veel animo voor hondenspeeltuin in Coevorden

Coevorden

De Friese Stabij Floris heeft zin om eens flink te ravotten, maar honden dienen overal in Coevorden aangelijnd zijn. Daarom diende bazin Mariska van der Laan een aanvraag in bij de gemeente Coevorden voor een hondenspeeltuin.

Door Mayke Bos Floris is negen maanden en zit volop in zijn puberteit. Hij luistert nog niet goed, waardoor Mariska hem nergens los durft te laten. Een hondenspeeltuin zou daarom een uitkomst zijn. "In Beilen hebben ze zo'n speeltuin voor honden. Daar ben ik geweest met Floris en dat was zo leuk. Honden kunnen daar echt hun energie kwijt en lekker spelen en racen. Floris was helemaal kapot toen we teruggingen", lacht Van der Laan. Van der Laan stuurde de gemeente een mail en werd uitgenodigd voor een gesprek. "Mijn idee werd enthousiast ontvangen en er bleken veel mogelijkheden te zijn om dit te realiseren. Dat motiveerde behoorlijk." Op Facebook maakte Van der Laan een pagina aan en tot haar grote verbazing sloten zich binnen 24 uur ruim 500 mensen aan die ook graag een Coevorder speeltuin zouden zien. "Jeetje, daar schrok ik een beetje van. Maar dat is fantastisch, want als de gemeente mijn verzoek afwijst, kan ik alsnog een aanvraag indienen bij het Stimuleringsfonds", legt Van der Laan uit. Om het plan te kunnen realiseren, is van der Laan op zoek naar geschikte locaties. "Ik heb al wel een aantal mooie plekken gezien, maar ik moet nog uitzoeken of deze plekken in aanmerking kunnen komen." Via Facebook krijgt Van der Laan ook veel tips binnen voor locaties. Deze gaat ze allemaal bekijken om de gemeente zoveel mogelijk opties aan te dragen in het vervolggesprek.

Gecorrigeerd

Om opstootjes tussen honden maakt Van der Laan zich minder druk. "In Beilen ging dat heel goed, want mensen letten op hun eigen hond. Als er iets niet goed gaat worden ze gecorrigeerd. Er zijn daar ook goede huisregels. Zondag ga ik nog even naar Beilen, want daar hebben ze een draaiboek beschikbaar, voor mensen die ook een hondenspeeltuin op willen zetten. Op die manier hoeven we hier het wiel niet opnieuw uit te vinden", vertelt ze. Bovendien denkt Van der Laan aan twee veldjes om grote en kleine honden van elkaar te scheiden. Hoe de speeltuin eruit komt te zien is nog onduidelijk. "Ik weet niet of het verstandig is om veel speeltoestellen neer te zetten in verband met ongelukjes. Ik zat te denken aan grote tractorbanden, waar ze door- of overheen kunnen springen. Een zwembadje in de zomer is ook leuk of een zandbak, waar ze lekker in kunnen graven." Via Facebook werd Van der Laan hulp aangeboden een plattegrond te ontwerpen om mee te nemen tijdens het volgende gesprek met de gemeente. Het is naar eigen zeggen een spannende onderneming voor Van der Laan, dus alle tips zijn welkom.

Auteur

Redactie