Nationale titel beachsoccer voor D-jeugd VV Sweel

Zweeloo

 De D-jeugd van voetbalvereniging Sweel is zaterdag Nederlands kampioen geworden tijdens het NK beachsoccer in Raamsdonksveer. Dat meldt de website van Sweel: vvsweel.nl.

Eind juni werd de finaleronde van het NK beachsoccer op het strand van Scheveningen vanwege een barre zomerstorm afgelast. Van uitstel leek afstel te komen, maar eind december werd duidelijk dat de drie overgebleven ploegen alsnog een herkansing zouden krijgen. Niet op het strand van Scheveningen, maar op een speciaal indoorveld in Raamsdonksveer.

Indruk

Zaterdag reisden de spelers Mees Kuipers, Wilko Haddering, Jordy Werkman, Martijn Jansen, Tom Tempelman, Thomas Nijland en Stein Jansen plus de leiders Jeroen Dijkstra en Lars Sikken naar de verre locatie. Vooraf was moeilijk in te schatten hoe kansrijk de ploeg van Dijkstra en Sikken zou zijn, maar de jeugdvoetballers uit Zweeloo en omstreken maakten indruk tijdens de titelstrijd. Jeroen Dijkstra: "Het behalen van de eervolle nationale titel kwam als een verrassing. We hadden het niet verwacht. Het is heel mooi dat we dit hebben gehaald." De spelers zijn zaterdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in de kantine van VV Sweel uitgebreid gehuldigd.

Auteur

Redactie