'Met SamenOud goud in handen'

Emmen

/SCHOONEBEEK - Staatssecretaris Van Rijn bezocht maandag SamenOud in woon-, zorg- en welzijnscomplex Meerstede in Emmen. SamenOud is een nieuw zorgmodel voor thuiswonende ouderen, dat sinds vorig jaar in Emmen, Erica en Schoonebeek in bedrijf is.

Tijdens het werkbezoek sprak Van Rijn met ouderen en professionals over hun ervaringen met SamenOud en met de bestuurders van organisaties voor zorg en welzijn, met zorgverzekeraars en de gemeenten. De aanbieders zijn de lokale huisartsen, Zorggroep Meander, Zorggroep Tangenborgh, Icare, Tinten Welzijnsgroep en Treant Zorggroep. De belangrijkste financiers zijn Zorgverzekeraar Menzis, Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en onder meer de gemeente Emmen. Het UMCG ondersteunt de ontwikkeling en realisatie van SamenOud en voert het onderzoek uit. Van Rijn concludeerde dat de partijen met SamenOud goud in handen hebben. Hij wil - waar nodig - experimenteerruimte creëren om integrale zorg mogelijk te maken.

Auteur

Redactie