Adriaan Fransen wint Aalden Rondomme | Fotoreportage

Aalden

Adriaan Fransen won zaterdag op overtuigende wijze de 10 kilometer tijdens de nieuwjaarsloop Aalden Rondomme. De Assenaar deed 35.44 minuten over de afstand rondom de buurdorpen Zweeloo en Aalden.

Richard Moesker uit Emmer-Compascuum had bij de 40-plussers 37.47 minuten nodig voor de 10 kilometer. De snelste vrouw na 10 kilometer bleek 40-plusser Bertha Bruggenkamp. De inwoonster van Smilde liet op sportpark 't Alterbarg een tijd van 42.13 minuten noteren. De Hoogeveense Iris Dahler werd in dezelfde categorie tweede op iets meer dan vijf minuten van de ongenaakbare Bruggenkamp. De tiende editie voerde de 530 deelnemers in Aalden onder de 125-jarige Jantina Hellingmolen door. De loop voor gehandicapten was zaterdag voor de eerste keer een onderdeel van de Aalden Rondomme. Net als de gezamenlijke loop voor grootouders, ouders en kinderen. Meer via www.uitslagen.nl.

Auteur

Redactie