SC Erica wint Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi | Fotoreportage

Emmen

SC Erica won zaterdagmiddag editie nummer 39 van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De zondag eersteklasser won de grote finale in de volgepakte Emmer sporthal Angelslo van Rolder Boys met 5-2. Kelvin Jager (hij speelt volgend seizoen voor VV Sleen), Robert Torenbosch (elk twee doelpunten) en Roy Jagt zorgden voor de goals namens SC Erica. Denyal Dzemidzic en Tim van Huffelen scoorden voor de Boys.

SC Erica won het grote toernooi een keer eerder. De zevende editie - tijdens het seizoen 1983-1984 - was een prooi voor de Ericanen, die tegenwoordig worden getraind door Arthur van der Veen. Zodoende wonnen routinier Peter Oost - hij speelt na dit seizoen in een lager team van SC Erica - en zijn teamgenoten zaterdag alsnog Protos Weering, want vorig jaar bleek MSC uit Meppel te sterk voor de sportclub in de eindstrijd. Topklasser HHC Hardenberg won de strijd om de derde plaats van Noordscheschut (5-1), terwijl SVBO (zo.) uit Barger-Oosterveld vijfde werd door nipt te winnen van HZVV uit Hoogeveen (3-2).

Auteur

Redactie