Eline Vere in Emmer Theater De Muzeval

Emmen

 Eline Vere is één van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus uit 1899 wil een keurig Haags meisje ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het corset van haar milieu.

Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en tenslotte de dood. Een intrigerende worsteling van een jonge vrouw, die een eigen leven probeert te leiden. Een gegeven dat van alle tijden is en dat op het toneel nog aangrijpender is dan in het boek. De roman is bewerkt door Ger Thijs. De laatste jaren heeft hij zich bewezen als dé bewerker van grote, Nederlandse literaire meesterwerken. Na De Stille Kracht, De boeken der kleine zielen en Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan, is Eline Vere zijn vierde grote Couperus-bewerking en -regie. Verder zien de theaterbezoekers Hanne Arendzen, Nico de Vries, Nettie Blanken, Vincent Croiset, Abel Nienhuis, Nina Goedegebure en Julia Herfst. Eline Vere is op dinsdag 26 januari vanaf 20.15 uur te zien in Theater De Muzeval. Meer informatie of reserveren van toegangskaarten: www.mijnmuzeval.nl of via de Theaterkassa: 0591-617000.

Auteur

Redactie