Arjan Linker wint de Cultuurprijs Emmen

Emmen

De vijftienjarige Arjan Linker won vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen de Cultuurprijs Emmen. Deze kreeg hij uit handen van wethouder Bouke Durk Wilms en juryvoorzitter Hans ten Cate.

Dit jaar is de cultuurprijs Emmen een aanmoedigingsprijs en wordt er dus gekeken naar talent en nieuwe initiatieven die de gemeente Emmen op de kaart zetten. Na een korte introductie in woord en een anderhalf minuut durende introductie in beeld van de genomineerden - ook Evert Hoven, Marijke de Gruil en Winston Scheper maakten kans - opende de wethouder de envelop en vertelde de volle zaal dat Arjan Linker de winnaar was. Arjan was genomineerd vanwege zijn muzikale kwaliteiten. Als vijftienjarige speelt hij op hoog niveau trombone en schrijft hij composities voor onder meer het Metropolorkest.

Gespannen

Arjan, kennelijk gespannen, sprong na de bekendmaking op en rende als volleerd sprinter richting de wethouder en juryvoorzitter Ten Cate om daar de hoofdprijs - een beeldje van de letter M - en een waardecheque van duizend euro te ontvangen. "Ik was inderdaad gespannen en vond het een enorme opluchting dat mijn naam werd genoemd", laat hij na afloop weten. "Ik vind het geweldig dat ik heb gewonnen en had het ook niet verwacht. Ik ga het straks direct rondvertellen. Of ik morgen een feestje ga vieren? Nou, ik moet eigenlijk weer componeren", vertelt hij lachend. Arjan was vrijdagavond aanwezig met zijn moeder en zijn zusje. Zijn vader lag ziek op bed, maar die zal niet minder trots zijn.

Auteur

Redactie