Tiende editie Aalden Rondomme

Aalden

Met een aantal nieuwe elementen belooft de tiende editie van de hardloopcross Aalden Rondomme op zaterdag 9 januari een succes te worden. In een tijdsbestek van tien jaar is de loop uitgegroeid tot een bekend sportevenement in de wijde omtrek. Elk jaar trekken honderden fanatiekelingen de hardloopschoenen aan om het parcours langs en rondom het natuurgebied bij Aalden en Zweeloo af te leggen.

De nieuwjaarsloop staat bekend als een laagdrempelige wedstrijd, maar de Aalden Rondomme is niet zomaar een trimloop. Soms treffen de lopers prachtig winterweer, maar meer dan eens is het een heroïsche strijd met harde wind, sneeuw en regen. In het kader van het tweede lustrum heeft de organisatie voor de deelnemers enkele leuke verrassingen in petto. Zo vervult de 125-jarige Jantina Helling-molen een prominente rol. In overleg met omliggende atletiekverenigingen is verder besloten om dit jaar voor het eerst een G-loop toe te voegen aan het programma. De jeugdloop tot en met 7 jaar is aangepast en ingekort tot 1 kilometer.

Grootouder

Een nieuw element is de zogeheten grootouder- en kinderloop. Aan deze trimloop over 1 kilometer kunnen grootouders en ouders samen met de jongste joggers deelnemen. Omdat de organisatoren geen beroep meer kunnen doen op een subsidie van de gemeente Coevorden, is besloten om het inschrijfgeld voor de senioren te verhogen. De bijdrage voor kinderen tot en met 12 jaar is 2,50 euro. De bijdrage voor senioren bij voorinschrijving is 6 euro en bij na-inschrijving 7 euro. Meer informatie over inschrijving en aanvangstijden op www.aaldenrondomme.nl.

Auteur

Redactie