Area schrapt afvalinzameling ook op donderdag en vrijdag

Hoogeveen

In overleg met de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen heeft Area vanmiddag besloten dat ook op donderdag 7 en vrijdag 8 januari geen afval in deze gemeenten wordt ingezameld. Komende dagen zal duidelijk worden of inzameling vanaf zaterdag weer mogelijk is.

De voorspellingen van weersadviesdiensten zijn dat de ijzelneerslag vandaag toeneemt en dat code rood minimaal tot eind donderdagmiddag wordt gehandhaafd. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt opnieuw vorst voorspeld. Naar verwachting zal de ijzelaanslag op het wegdek binnen de bebouwde kom vrijdag nog niet zijn verdwenen. Op basis van deze informatie alsook eigen ervaringen acht Area het onverantwoord om op donderdag 7 en vrijdag 8 januari afval in te zamelen. De eerder geplande herhalingsroutes op zaterdag voor de inzameling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) in Emmen en Hoogeveen zijn nog onzeker. De komende dagen zal Area hierover een besluit nemen, dat wordt gepubliceerd op de Area-site www.areareiniging.nl. In Coevorden worden de gemiste inzamelroutes niet ingehaald. In Emmen en Hoogeveen is in week 2 en week 3 sprake van een gewijzigd inzamelschema. Burgers en bedrijven wordt geadviseerd de website www.areareiniging.nl te raadplegen voor nieuws en de aangepaste afvalkalender.

Auteur

Marielle de Vries