Opgevroren tunnel zorgt voor files in Emmen

Emmen

In Emmen is maandagochtend file ontstaan doordat een vrachtwagen de Hondsrugtunnel niet uit kon komen wegens bevriezing.

Door de kou waren de hellingen van de tunnel opgevoren. Een vrachtwagen die op de helling stilstond, kon daardoor niet meer omhoog komen. Uiteindelijk is het toch gelukt de vrachtwagen uit de tunnel te krijgen, andere auto's konden de helling wel gewoon op. De afzetting in de tunnel zorgde in Emmen voor veel files. Inmiddels is de tunnel weer geheel toegankelijk. De gemeente Emmen geeft aan dat het gaat bekijken of er maatregelen nodig zijn om soortgelijke problemen te voorkomen. Nu rijden strooiauto's elke vier uur door de Vlinderstad. Mogelijk wordt er straks bij de Hondsrugtunnel vaker gestrooid.

Auteur

Redactie Digitaal