Countus wint Curling Cup

Emmen

De derde editie van de Curling Cup werd vorige week gewonnen door het team van accountantskantoor Countus uit Emmen.

Door Mayke Bos Tegen alle verwachtingen in, want het team speelde maandagavond nog de verliezersronde. De Curling Cup is onderdeel van Emmen on Ice en vond plaats op de ijsbaan tegenover de Grote Kerk. Cindy Schnoing uit Weiteveen is één van de vier spelers van het team van Countus. Ze valt op door haar bijzondere manier van gooien. Terwijl ze de steen los laat om richting 'huis' te laten glijden, laat ze zich achterover vallen. "Nee, dat is zeker geen tactiek", lacht ze. "Het ijs is zo glad dat ik bang ben om hard achterover te vallen. We hebben geen tactiek, we zijn hier puur voor de gezelligheid. In tegenstelling tot sommige andere teams, die behoorlijk fanatiek zijn. Een wijntje voor de wedstrijd helpt trouwens best goed tot nu toe, telt dat ook als tactiek?"

Stenen

Curling heeft wel iets weg van jeu de boules, maar dan op ijs. Op iedere curlingbaan strijden twee teams van vier spelers tegen elkaar. De teams beschikken beide over vier stenen die ze in de richting van het huis - bestaande uit gekleurde cirkels - laten glijden. Dit doen ze in drie rondes. Het team dat zijn steen het dichtst bij de binnenste cirkel weet te krijgen wint de ronde. Vorig jaar deed er ook een team van accountantskantoor Countus mee, maar toen sneuvelde het team in de tussenronde, ook wel verliezersronde genoemd. Ook dit jaar had het niet veel gescheeld of de tussenronde was wederom het eindstation geweest voor team Countus Emmen. "Gisteravond stonden we nog op de veertiende plek, of zo. We waren dan ook verbaasd dat we eerste werden in de tussenronde, waardoor we alsnog naar de finale mochten."

Finale

Tot nu toe wisselden de spelers elkaar af in de verschillende rondes, maar het team dat de verliezersronde won, stond ook tijdens de finale weer op het ijs. "Onder het motto 'Never change a winning team'", legt Schnoing uit. Halverwege de finale maakt het team van Countus de balans op. "Nee, we gaan niet winnen. Het gaat tot nu toe niet zo heel goed. We hadden net een steen in het huis, maar daar is zojuist een andere steen tegenaan gegleden en nu staan we weer op nul punten. Althans, dat denk ik, want ik begrijp niet zoveel van de puntentelling", lacht Schnoing. Toch staat ze een aantal uren later lachend met de beker in haar handen. In de tent naast de ijsbaan is het gezellig druk en onder het genot van een drankje en live muziek wordt het feestje nog even doorgezet. Het is immers de gezelligheid waar het allemaal om draait.

Auteur

Redactie