Vier dagen dressuurgeweld in Dalen

Dalen

Eind december is voor de tweede keer het Dressuurspektakel Dalen gehouden bij Stalhouderij De Vliers in Dalen. Hele dagen streden dressuurcombinaties in de klassen B tot en met ZZ Licht om een finaleplaats op 29 december. De finalisten reden op 29 december een kür op muziek tijdens de showmiddag en -avond. Voor het eerst konden ook ponyruiters meedoen op 29 december. Dressuurtrainer Loes Corsel uit Coevorden verzorgde een dressuurclinic.

Op 30 december hield het Dressuurspektakel samen met de Vereniging van het Spaanse paard Nederland een barokke wedstrijd en showavond. De barokke rassen van Iberische oorsprong zoals de Pura Raza Espagnola, Lusitano, Fries, Lippizaner, Knabstrupper en Arabo-Fries lieten hun veelzijdigheid zien. Zo was er een demonstratie Working Equitation, Doma Vaquera en het internationaal vierspan Arabo-Friezen van Harry Streutker uit Padhuis (vlakbij Coevorden en Schoonebeek, red.). De Flamenco-danseres Kadri Merimaa zorgde voor de Spaanse sfeer. Meer via www.dressuurspektakel.nl en www.facebook.com/dressuurspektakel.

Auteur

Redactie