Germanicus strandt in halve finale PWZ

Coevorden

Na afgelopen woensdag een prachtige kwartfinale te hebben gespeeld in Ommen, ging het Germanicus van Eric Prins naar Hoogeveen voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Met twee bussen vol met supporters uit Coevorden was er zaterdagavond opnieuw een fantastische ondersteuning aanwezig.

Helaas kon Prins niet beschikken over Nick Schuiling, die vanwege een opgelopen blessure in de kwartfinale niet kon spelen. Zijn plaats werd ingenomen door Erwin Smale. De eerste wedstrijd was direct een kraker tegen Noordscheschut. Door doelpunten van Randy van der Weide en Ruben Sinnema werd de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen. Hierna was Zwartemeer de tegenstander. Vooraf werd dit team als het zwakste ingeschat en dat bleek ook het geval, want tamelijk eenvoudig werd hier met 2-0 van gewonnen.

Geen duimbreed

Rolder Boys en Germanicus gingen na twee wedstrijden gezamenlijk aan kop en speelden de derde wedstrijd tegen elkaar. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en waren goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Rolder Boys niet onverdiend met 2-1, mede door een paar fantastische reddingen van de doelman. De laatste wedstrijd was tegen Emmen en dat deze poule sterk was, bleek wel uit de onderlinge uitslagen want iedereen behalve Zwartemeer kon nog door naar de finale of tussenronde. Emmen speelde constant met vijf man op de eigen helft en wachtte geduldig af. Germanicus speelde zo goed als het kon om te winnen, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Nadat Germanicus de paal en lat had getroffen was het Emmen dat de 0-1 maakte en de wedstrijd uiteindelijk won. Uiteindelijk was Noordscheschut de lachende derde, want zij wonnen hun laatste wedstrijd met 5-1 van Zwartemeer en de ploeg had net als Germanicus en Emmen zes punten, maar een beter doelsaldo. Dat betekende de tussenronde voor Noordscheschut, terwijl Rolder Boys als groepswinnaar rechtstreeks naar de finale ging.

Auteur

Redactie