The Sleeping Beauty in De Muzeval

Emmen

 The Sleeping Beauty - ook wel bekend als Doornroosje - vertelt het verhaal van prinses Aurora.

Op haar zestiende verjaardag prikt ze zich aan de spoel van een spinnenwiel. Aurora zal honderd jaar slapen, om daarna gewekt te worden door de kus van haar droomprins. De Frans-Russische Marius Petipa creëerde met Sleeping Beauty in 1890 een ballet dat geldt als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre. Sleeping Beauty was Tsjaikovski's tweede werk voor ballet na zijn debuut met het Zwanenmeer en wordt door velen gezien als zijn beste balletcompositie. Het ballet is gebaseerd op het sprookje La Belle au Bois Dormant van Charles Perraults uit 1697. Later hebben de gebroeders Grimm een eigen versie van het sprookje opgetekend met de titel Dornröschen. De uitvoering en enscenering van het geroemde balletgezelschap uit Tatarstan zijn een lust voor oog en oor en geschikt voor jong en oud. Een familievoorstelling bij uitstek.

Reserveren

The Sleeping Beauty is op vrijdag 22 januari vanaf 19.30 uur te zien in Theater De Muzeval. Meer informatie of reserveren van toegangskaarten: www.mijnmuzeval.nl of via de Theaterkassa: 0591-617000 (kies 1).

Auteur

Redactie