1500 euro na nieuwjaarsduik in Erm

Erm

De zevende editie van de nieuwjaarsduik bij het Ermerstrand trok vrijdag ongeveer zestig deelnemers. Het evenement van World Servants Sleen bracht zo'n 1500 euro op.

Door Kristian Elders Annemarie Hummel (20) vertelt namens de organiserende groep jongeren dat zij niet goed wisten in te schatten hoeveel deelnemers op zouden komen dagen. "Het was een gezellige happening, die in een goede sfeer verliep", vertelt de Groningse. De jongeren die oorspronkelijk uit Sleen komen, houden acties om geld in te zamelen voor twee bouwprojecten. Vijf jongeren gaan tijdens de komende zomer naar Zambia om daar mee te helpen bij het bouwen van een school. De andere drie jongeren reizen af naar Bangladesh. Daar wordt een leprakliniek gebouwd. "We doen daar ook spelletjes met patiënten en helpen daar waar we kunnen", zegt Hummel. Zij gaat zelf naar Bangladesh. World Servants Sleen hield al een lege flessen actie, maar er staat meer op stapel. Hummel: "We willen nog een wijnproeverij houden en wellicht een benefietdiner. De notenactie houden we sowieso en we hopen in totaal hoe dan ook 20.000 euro te verzamelen. We bouwen aan onszelf door te bouwen voor een ander. We hopen veel te leren over de cultuur van de te bezoeken landen."

Auteur

Redactie